Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
„Ráda se o ně se čtenářkami i čtenáři podělím a doplním je fotografiemi pochutin. Spíše než nějaká komplikovaná jídla, to budou takové chutné drobnosti,“ říká. Jako první nám poskytla recept na krásně vyhlížející dort Pavolova. Tak neváhejte, vyzkoušejte ho a podlěte se s námi s tím, jak se vám povedl. Dort Pavlova Zvenčí je pevný, uvnitř pěnově měkký. Tyhle sněhové maxipusinky nemají konkurenci… Tentokrát jsem postupovala trochu jinak. Místo placatých bílkových korpusů jsem z bílku vytvořila „misku“. Po upečení jsem ji naplnila šlehačkou a ovocem. Dort se dá lépe krájet a stále drží tvar… Na korpus: 4 bílky 225 gramů cukru krupice 2 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžíce vinného octa Na náplň: 4 decilitry šlehačky na šlehání 200 gramů jakéhokoliv ovoce. Nejlepší jsou jahody Postup: Bílky ušleháme do pevného lesklého sněhu, který dělá špičky. Zašleháme do něj cukr, pak přimícháme škrob a nakonec ocet. Vzniklou hmotu lžící přemístíme na hromádku na plech vyložený pečícím papírem. V hromádce nejprve vyhloubíme lžící „misku“ a potom obrácenou stranou lžíce vytváříme po vnějším obvodu strukturu a vytahujeme špičky na horní hraně „misky“. Hotový korpus ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Teplotu zmírníme na 120 °C a korpus pomalu sušíme 80 minut (korpus je usušený, když jde snadno odloupnout od pečícího papíru). Smetanu ušleháme do tuha. Ovoce omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Upečený korpus necháme vychladnout, opatrně z něj sloupneme pečící papír, naplníme ho šlehačkou a ozdobíme ovocem. Hynek Šnajdarhynek@trutnovinky.czFoto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek