Domů

V zimní nepohodě nic nezkazíte teplou rajčatovou polévkou

RAJČATOVÁ POLÉVKA 1 cibule 2 stroužky česneku 400 g rajčat 1 rajčatový protlak 200 ml zeleninového vývaru 1 bobkový list sůl pepř POSTUP: V hrnci na troše olivového oleje zpěníme cibuli a stroužky česneku nasekané najemno. Přidáme nakrájená loupaná rajčata, konzervu rajčatového protlaku, zeleninový vývar, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, vmícháme hrst sekaných lístků bazalky. Podáváme v polévkových miskách. Na závěr do každé misky přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a lžičku medu.  Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek