Domů

U Pěti Buků připravují znamenité pokrmy z čerstvých ryb

Podle kuchaře Miroslava Krajčoviče restaurant používá výhradně čerstvé ryby i zeleninu. „Lidí, kteří jedí ryby, přibývá. Je to lehké, chutné a zdravé jídlo,“ říká kuchař, který Trutnovinkám poskytl čtyři recepty na znamenitou úpravu ryb, k nimž se dobře hodí kvalitní bílé víno. Pražma – Je ryba z Jadranského moře v Chorvatsku. K její přípravě je potřeba papír na pečení, na který se nasype nakrájená čerstvá paprika, cibule, lilek, cuketa a žampiony. Ryba se vyplní bylinkami – koriandrem, tymiánem, rozmarýnem a medvědím česnekem. K tomu se přidají dva plátky citronu a bylinkové máslo. Ryba se posype mořskou solí, přidají se plátky citronu a potře se bylinkami v olivovém oleji. Pražma se zabalí do papíru a dá do trouby, kde se peče 40 minut při 240 stupních Celsia. Jako příloha se používá opečená bagetka.PražmaLosos – Plátek lososa se našpikuje trojúhelníčky citronu. Potře se bylinkovým pestem a nechá se zatáhnout na grilu. Přidá se grilovaná zelenina a dá se péct na několik minut do trouby.  K hotovému lososu se hodí čerstvý zeleninový salár s balsamikem, vinným octem a citronem. K zakousnutí je výborná čerstvá bagetka.Losos Pstruh – Vyplní se bylinkovým máslem, přidají se bylinky s citronem. Ryba se posype hladkou moukou smíchanou s kmínem a sladkou paprikou. Potom se položí na gril s olivovým olejem, aby se zatáhla, vždy dvě až tři minuty s obou stran. Dopeče se několik minut v troubě. Pstruh Tatarák z lososa – Losos se nakrájí na drobné kostičky. Přidají se čtyři olivy a cibule, vše se rozmixuje. Přidá se olivový oleje, čerstvé bylinky, šťáva z půlky citronu, sůl, pepř a ozdoba z citronu. K tataráku se výtečně hodí toust. Tatarák z lososa Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Miloš Šálek      

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek