Domů

Skořicovo-makový cheesecake

Přísady Základ 100 g ovesných sušenek 50 g ovesné mouky 150 g bílého jogurtu 4 g skořice Prostřední vrstva 400 g nízkotučného tvarohu 160 g čerstvého sýru (žervé, Lučina, ..) 30 g přírodního třtinového cukru lžička vanilkového extraktu  2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu) 20 g mletého máku kůra z poloviny chemicky neošetřeného citronu / lžička drcené citronové kůry Horní vrstva 200 g zakysané smetany  20 g přírodního třtinového cukru 2 g skořice lžička vanilkového extraktu (volitelné) citronová kůra dle chuti (volitelné) Používala jsem dortovou formu o velikosti 20 cm, ale vystačí v pohodě až na 24 cm. Postup Troubu si předehřejte na 180°C.  Rozdrťte sušenky a přimíchejte k nim mouku spolu se skořicí. Pak přidejte jogurt a důkladně promíchejte. Formu vyložte pečicím papírem, směs do ní přesuňte a rovnoměrně pokryjte spodek. Základní vrstva se bude sama chvíli péct, nejdřív si ale začněte připravovat prostřední vrstvu a to tak, že smícháte všechny přísady.  V průběhu její přípravy dejte sušenkový základ do trouby na 5 minut. Potom na něj vlijte přichystanou směs na prostřední vrstvu a pečte zhruba 30 minut. Na horní vrstvu smíchejte zakysanou smetanu s ostatními surovinami, tu pak opatrně vlijte na upečený cheesecake a nechte ještě dalších 10 minut péct.  Hotový cheesecake dejte po vychladnutí na několik hodin do lednice, ideálně do druhého dne. Zuzana Motyčkováredakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek