Domů

SkiResort chystá v Krkonoších revoluci. A vy můžete být u toho!

Jablečné pyré s piškoty a šlehačkou. Vysvětlení je jednoduché: chystala se tam revoluce! Revoluce, kterou nakonec ocení lyžaři na svazích Krkonoš. SkiResort totiž začíná novou éru stravování! „Lidé si chtějí vychutnat svou dovolenou nejen na lyžích či snowboardech, ale také v restauracích. Proto jsme se rozhodli dát našemu jídlu tu nejlepší kvalitu a s přípravami jsme začali už nyní, ještě před začátkem lyžařské sezóny,“ vysvětluje mluvčí SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC Zina Plchová. Ale postupně.V útulné restauraci SkiResort hotelu Omnia se sešlo u jednoho stolu dvacet lidí. Jejich cílem bylo ochutnat a hodnotit jídla, která SkiResort v zimě naservíruje lyžařům na novém jídelníčku ve skibarech a restauracích. „Každý den jsme testovali něco jiného. Jednou hamburger, podruhé buchtičky s krémem, potřetí pizzu. Rozhodně to nebylo nic snadného. Například buchtičky někomu přišly moc tvrdé, jinému zase moc sladké a dalšímu se třeba zdál příliš řídký krém. Kuchaři si s námi užili,“ řekla Zina Plchová, jedna z „ochutnávaček“.SkiResort burger se slaninou, čedarem, karamelizovanou cibulkou a domácí tatarkou.Podobné to bylo s hamburgerem. Bylo jasné, že základem bude maso v housce a to 100% hovězí. Ale co k tomu? „Vyzkoušeli jsme více variant, nakonec jsme museli nechat hlasovat a nejvíce chutnala verze se slaninou, čedarem, karamelizovanou cibulkou a domácí tatarkou,“ upřesnil ředitel SkiGastro David Sýkora. Stejně náročné to bylo i s pizzou. Nakonec zvítězila poctivá receptura z pravé italské mouky Farina.PŘEDEVŠÍM SUROVINYPopravdě, náročné bylo už vybírání surovin. SkiResort totiž škrtnul ze svého jídelníčku polotovary a vsadil na kvalitní čerstvé suroviny, čemuž odpovídal přísný výběr dodavatelů. „Jednou jsme například ochutnávali a vybírali tu nejlepší z osmnácti klobás. Cílem bylo vybrat takovou, která bude výborně chutnat a navíc bude kvalitní, bez přídavků mouky. Při sestavování jídelníčku jsme totiž mysleli i na celiaky. Dokážete si ale představit, že při ochutnání 18 klobás jde doslova o život,“ směje se mluvčí Plchová.Pečená pikantní vepřová žebra na medu s nakládanou cibulkou, beraními rohy, okurkami, čerstvým křenem a chlebem. Podobně náročných zkoušek byly desítky, ale vyplatilo se. Před začátkem sezóny je díky tomu připravený pozoruhodný jídelníček. Jsou v něm tradiční pokrmy jako hovězí guláš, smažený řízek a sýr, či bramborové knedlíky. Dominovat mu ale budou hlavně novinky: kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem, již uvedený SkiResort burger, žebra v pikantní marinádě s čerstvým chlebem. „Novinky jsme připravili i pro děti. Kromě boloňských špaget třeba smažené kuřecí řízečky obalované v corn flakes a hranolková písmenka a už zmiňované buchtičky s vanilkovým krémem,“ upřesnil David Sýkora.NOVÉ MENU SI ŽÁDÁ NOVÝ GASTRO TÝMKdyž k tomu přidáme nabídku dezertů, jako jsou koblížky, medovník nebo nově i jablečný závin s vanilkovou omáčkou, mohou se lyžaři těšit na parádní zážitek ze sportu i z gastronomie. „K tomu, aby lyžaři byli v našich skibarech a restauracích maximálně spokojení potřebujeme ale také personál. Kvalitní zaměstnance, kteří se chtějí spolupodílet na naší nové gastronomii, a nebudou působení u nás brát jen jako práci. Cílem je nabídnout zákazníkům obyčejná jídla neobyčejně dobře,“ zdůraznila mluvčí Plchová.Pizza Capricciosa podle tradičního italského receptu z italské mouky a čerstvých surovin. Pro pět provozoven, mezi kterými jsou restaurace i skibary, proto SkiResort už nyní hledá kuchaře, barmany i barmanky, číšníky, servírky a pomocné síly. „Nabízíme práci v mladém kolektivu, možnost kariérního růstu a těm nejšikovnějším možnost pracovat u nás trvale, a ne pouze na zimní sezónu. Kvalitní práci náležitě finančně oceníme a jako příjemný bonus nabízíme i zvýhodněné lyžování v největším českém skiresortu,“ upřesnil David Sýkora.Personalisté SkiResortu kladou u uchazečů důraz hlavně na praxi v gastronomii. „Budeme potřebovat tým kuchařů, kteří pro práci budou žít, vyhrají si s tím. U dalšího personálu očekáváme příjemné vystupování, aktivitu, dobrou náladu a úsměv. Znalost minimálně jednoho světového jazyka je samozřejmostí,“ dodala Zina Plchová. Zájemci o práci mohou posílat životopis na mailovou adresu: sykora@skiresort.cz.Kuřecí křídla v pikantní marinádě, sladkou chilli omáčkou, smetanovým křenem a domácím pizza chlebem.Další snímky ze SkiResortu ČERNÁ HORA - PEC (gastro i lyžování) si prohlédněte zde: Placený článek

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek