Domů

Perníková granola

Přísady 150 g ovesných vloček 200 g (nesolených) ořechů (mandle, kešu, lískové oříšky, atp..) 30 g kokosového oleje nebo ghí (přepuštěného másla) 40 g medu 1 polévková lžíce perníkového koření sušené nebo lyofilizované = mrazem sušené ovoce (maliny, jahody, banán, meruňky, švestky, ..) Sušené nebo lyofilizované ovoce přidávejte do granoly až po upečení.  Postup Troubu si předehřejte na 170°C. Ve větší misce si smíchejte ovesné vločky s ořechy a perníkovým kořením. Já jsem použila 100 g kešu ořechů a 100 g mandlí. Pokud chcete, část z nich nasekejte, abyste docílili různě velkých kousků. Pak přidejte kokosový olej a med a vše důkladně promíchejte rukou. Granolu je potřeba pořádně promnout mezi prsty, aby nezůstaly velké slepené kusy.  Na plech dejte pečící papír a granolu na něj rovnoměrně rozprostřete.  Vložte do trouby na zhruba 20 minut a v průběhu pečení kontrolujte a lžící nebo obracečkou alespoň dvakrát promíchejte, abyste docílili rovnoměrného propečení.  Po vytažení z trouby nechte granolu úplně vychladnout. Pak do ní teprve přidejte sušené ovoce a ve vzduchotěsné nádobě skladujte až několik týdnů. Já nejradši přidávám mrazem sušené maliny. Pěkně křupou a po namočení chutnají skoro jako čerstvé! Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek