Domů

Křehké sladko-slané arašídové sušenky

Přísady 30 g ovesné mouky 30 g kokosové mouky 20 g ovesných vloček 15 g arašídů 20 g kvalitní hořké čokolády (70 % +) 1 vrchovatá polévkové lžíce jemného arašídového másla 1,5 polévkové lžíce kokosového oleje 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 lžička bezfosfátového kypřícího prášku 1,5 lžičky skořice špetka soli libovolné - 1 lžíce medu nebo jakékoli jiné sladidlo (před a v průběhu slazení ochutnejte a oslaďte podle vlastní chuti) Postup Arašídy a čokoládu nasekejte na libovolně velké kusy. Pak je smíchejte spolu se všemi ostatními suchými ingrediencemi. Přidejte olivový a rozpuštěný kokosový olej, arašídové máslo, případně med a zpracujte v kompaktní těsto. Z něj pak tvořte malé kuličky, ty pak na plechu vyloženém pečicím papírem splácněte na zhruba 1 cm vysoké sušenky.  Do na 180° C předehřáté trouby s nimi při nejlepším maximálně na 7 minut.  Po vytažení jsou trochu měkké, „zesušenkovatí“ poté, co vychladnou. :) Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek