Domů

Dýňová polévka Hokaido je jako stvořená do zimní nepohody

Polévka Hokaido 500g dýně Hokaido 2 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 1 malou chilli papričku 750 ml vody pepř sůl 150 ml smetany ke šlehání 1 rohlík Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Opečeme na něm cibuli, česnek, chilli papričku, osolenou a nakrájenou dýni Hokaido. Vaříme pomalu 10 minut, až dýně lehce zezlátne a změkne. Opepříme, zalijeme vodou a vaříme asi 8 minut. Potom sejmeme z ohně a polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na olivovém oleji dozlatova). Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek